Lerarentekort

'Lerarentekort zorgt voor achterstand in de brugklas'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het niveau van leerlingen in de brugklas is lager dan vroeger. Dat zegt Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, een vereniging voor middelbare scholen. Volgens hem komt dat door het lerarentekort op basisscholen.

Middelbare scholen moeten brugklassers de laatste jaren vaker bijspijkeren, vooral bij het lezen. Ze zouden met een taalachterstand van de basisschool komen.

Lerarentekort

Een van de redenen daarvoor zou het lerarentekort zijn. Vooral in de grote steden is dat een probleem. Ze moeten leerlingen naar huis sturen omdat er niet genoeg leerkrachten zijn.

Andere scholen kunnen wel invallers vinden, maar ook dat is niet ideaal. Steeds een ander gezicht voor de klas, kan voor onrust zorgen die leren lastiger maakt.

Talenten

In een interview met het AD zegt VO-raad-voorzitter Rosenmöller, dat hij bang is dat het probleem groter wordt als het lerarentekort niet wordt opgelost. Leerlingen komen dan op een schoolniveau terecht dat in vergelijking met hun capaciteiten te laag is. 'Kinderen kunnen hun talenten daardoor niet voldoende benutten.'

Anderen lazen ook: Ook middelbare scholen kampen met lerarentekort.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten