Lachgas

Les over de gevaren van lachgas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Je hebt vast wel eens over lachgas gehoord. Of het misschien zelfs wel eens geprobeerd? Hoe leuk het ook klinkt, het inademen van gas uit een slagroompatroon via een ballon is niet ongevaarlijk.

Door het in- en uitademen van de lucht in de ballon kan tijdelijk een zuurstoftekort in je hersenen ontstaan. Hierdoor kun je misselijk en duizelig worden, of hoofdpijn krijgen. Ook kun je bewusteloos raken. 

Les over lachgas

De langetermijneffecten zijn nog niet goed onderzocht. Maar bij veel gebruik zou je bijvooreeld hersenbeschadiging en gehoorschade op kunnen lopen. De gevolgen van het gebruik van lachgas zijn dus best wel heftig, zo vindt ook de gemeente Rotterdam. De gemeente is een campagne gestart om ouders en kinderen te waarschuwen voor het populaire goedje. Bij speelplaatsen, in parken en bij uitgaansgelegenheden in de stad worden vaak patronen gevonden.

Voorzichtig zijn

Alle basis- en middelbare scholen in Rotterdam krijgen een lespakket. 'Met dat lespakket kunnen leraren de scholieren in een uur tijd de gevaren van lachgas uitleggen', vertelt een gemeentewoordvoerder aan het AD. 'Er is nog niet veel onderzoek gedaan naar de gevolgen ervan, maar juist daarom maken we ons zorgen. Zolang er geen duidelijkheid is, moet je er voorzichtig mee zijn.'

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Ministerie gaat lachgas onderzoeken of Scholieren: minder drank, meer lachgas.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren