gered spijkerbroek

Leven gered door spijkerbroek als zwemvest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De 30-jarige Duitse Arne Murke viel in de Grote Oceaan van boord en moest urenlang zien te overleven in ijskoud water. Dat lukte, door een truc met een spijkerbroek.

Murke ging samen met zijn broer een boot afleveren in Brazilië, maar onderweg ging er iets vreselijk mis. De twee kwamen terecht in stormweer, waardoor Arne overboord raakte op zo'n drie uur van de kust van Nieuw-Zeeland. Zijn broer gooide hem nog een touw en een reddingsvest toe, maar die vielen buiten zijn bereik.

De spijkerbroektruc

Toen herinnerde Arne zich ineens een filmpje van de Navy Seals, de Amerikaanse elite troepen. In dit filmpje was te zien hoe je van je eigen spijkerbroek een reddingsvest kan maken. ‘Ik haalde diep adem, trok de broek uit en knoopte de pijpen dicht’, vertelt hij de Nieuw-Zeelandse krant. Vervolgens vulde de drenkeling de broek met zijn eigen adem en deed hij hem om zijn nek. Zo kon hij makkelijk blijven drijven.

Een lange zoektocht

Het duurde zo’n 3,5 uur voordat hij gered werd. Een reddingshelikopter zocht urenlang naar de Duitser en vloog hem zelfs twee keer voorbij. ‘Hij kwam heel dichtbij, maar ze zagen me niet en vlogen weer weg.’ Arne moest zijn reddingsvest zelf vasthouden en dat koste hem heel veel energie. Hij kreeg het na een tijdje ook nog eens ijskoud en dus begon hij te vrezen voor zijn leven.

Toch was daar, na meer dan drie uur wachten, eindelijk de redding in nood. De helikopter spotte Arne en gooide het touw uit. ‘Ik was zó blij!’, zegt de Duitser.

Wil jij ook weten hoe de spijkerbroektruc van de Navy Seals werkt. Bekijk dan de video hieronder!

Navy Skills for Life – Water Survival Training – Clothing Inflation

Anderen lazen ook: Indonesische jongen (19) dobbert wekenlang op zee.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren