Foto: ANP

Levenslang geëist tegen Holleeder

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Na meer dan vijftig zittingszaken kwam het Openbaar Ministerie vrijdag met een strafeis tegen crimineel Willem Holleeder (60): levenslang. Volgens het OM is het zeker dat hij een misdaadorganisatie leidde, die tussen 2003 en 2006 meerdere moorden pleegde.

Holleeder, misschien wel de bekendste crimineel van Nederland, stond terecht voor vijf moorden, een keer doodslag, een keer poging tot doodslag en het leidinggeven aan een criminele organisatie. De officier van Justitie zegt dat de straf moet voorkomen dat de topcrimineel ooit nieuwe slachtoffers kan maken. Holleeder heeft zelf alle beschuldigingen ontkend. De uitspraakt volgt in juli.

Nieuwe ontwikkelingen

De zaak is al lang aan de gang en de laatste tijd waren er meerdere nieuwe ontwikkelingen in de zaak. Zo getuigde misdaadverslaggever Peter R. de Vries over een geluidsopname van een gesprek tussen hem en Holleeder. In dit artikel over De Neus lees je alles over de moorden waar hij volgens het OM verantwoordelijk voor zou zijn.

Anderen lazen ook: Wat zijn de gevolgen van de Holleeder-tapes?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren