Politie zoekt in Zeewolde

Lichaam vermiste Anne Faber gevonden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

In een natuurgebied in Zeewolde is donderdagmiddag het lichaam van de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht gevonden. 

Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend donderdag in een persconferentie. De vondst kwam hard aan bij de familie. 'Onze geliefde Anne is niet meer. De familie heeft dertien dagen in slopende onzekerheid verkeerd. Die periode is nu ten einde', zei een oom van Anne Faber na de persconferentie.

Aanhouding

De 27-jarige Michael P. werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber. P. heeft een lange straf uitgezeten voor gewelds- en zedendelicten. Hij verbleef in een psychiatrische kliniek om zich voor te bereiden op terugkeer in de maatschappij en hij kreeg onbegeleid verlof. Die kliniek kwam de afgelopen dagen veel in het nieuws. Patiënten zouden makkelijk aan drugs kunnen komen en veel mensen vragen zich af waarom de man vrij rondliep. De kliniek wordt onderzocht.

Bijna twee weken vermist

Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd met Anne Faber. Daar wordt onderzoek naar gedaan. Ze liet op donderdag 29 september voor het laatst van zich horen toen ze een selfie naar haar vriend stuurde tijdens een fietstocht door de regen in Baarn. De zoektocht duurde bijna twee weken. Veel vrijwilligers zochten mee.

Politie Utrecht 1507880668


Politie Utrecht 1507880712


Politie Utrecht 1507880781

Lees ook Al een week vermist: Waar is Anne Faber?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren