Lieke Martens

Lieke Martens is beste voetbalster van Europa

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Vliegen met Messi, het podium delen met Ronaldo én dan ook nog eens uitgeroepen worden tot beste voetbalster van Europa! Het overkwam Lieke Martens.

Donderdagavond werd zij door voetbalbond UEFA in Monaco uitgeroepen tot speelster van het jaar. Ze versloeg de Duitse Dzsenifer Marozsán en Pernille Harder uit Denemarken. Bij de mannen ging Cristiano Ronaldo met de prijs naar huis. In die categorie maakten ook Lionel Messi en Gianluigi Buffon kans.

Dankbaar

'Ik heb er geen woorden voor. Bedankt voor alle steun. Ik wil ook mijn ploeggenoten en familie bedanken, zonder hen was dit nooit gelukt. Ik ben zo dankbaar', reageerde de 24-jarige voetbalster uit Limburg. Het is voor Martens de derde prijs in drie weken. Begin augustus won ze met Oranje het EK, ook werd ze uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.

De onvergetelijke dag van Lieke Martens | Europees voetbalster van het jaar 2017

Clubgenoot

Martens speelt sinds kort voor FC Barcelona. Samen met clubgenoot en mede-genomineerde Lionel Messi vloog ze van Barcelona naar Nice, vervolgens werden de twee met een helikopter naar Monaco gebracht. 'Dat was heel vet', vond de voetbalster. Maar een heel gesprek, dat hadden de twee niet. 'Hij spreekt niet zo goed Engels en ik nog geen Spaans, dus communiceren was heel moeilijk', vertelde ze.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Kijkcijfer- én bezoekersrecord voor voetbalvrouwen of De 7 beruchtste voetbalrellen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren