Foto: ANP

Lili en Howick weer terecht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Na drie dagen te zijn ondergedoken, zijn Lili (12) en Howick (13) weer terecht. Dat bevestigt voogdij-instelling Nidos. Een organisatie die zorgt voor jonge asielzoekers die zonder ouders in Nederland zijn.

Zaterdag werden Lili en Howick in opdracht van moeder Armina ondergebracht op een veilige plek, een gezin met kinderen. Volgens kinderrechtenactivist Britt Borghaerts, die contact heeft met moeder Armina, zijn de kinderen nu dus weer terug bij hun pleeggezin.

Veel stress

Volgens Borghaerts was de bedoeling van Armina om Lili en Howick een paar dagen rust te geven en op adem te laten komen. Omdat de uitzetting voor veel stress zorgt. Na gesprekken met Nidos en de Dienst Terugkeer & Vertrek heeft de moeder besloten de locatie van de kinderen toch bekend te maken.

Bewaakte plek

Volgens Borghaerts staat de uitzetting van Lili en Howick alsnog gepland voor aanstaande zaterdag. Vandaag wordt gekeken waar de kinderen heen gaan, dat wordt waarschijnlijk een bewaakte plek.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 'Lili en Howick zijn ondergebracht op een veilige plek'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren