ANP

Is lippenbalsem gevaarlijk? Nieuwe website geeft antwoord

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Krijg je kanker van deodorant? Zijn tampons gevaarlijk? Is lippenbalsem slecht voor je? Voor het antwoord op deze vragen kun je vanaf vandaag terecht op Waarzitwatin.nl. Op deze site worden ‘enge’ geruchten over producten de wereld uit geholpen.

De website is een initiatief van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), VeiligheidNL en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De site staat vol met wetenschappelijke kennis over producten die je dagelijks gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld lezen welke chemische stoffen er in deodorant of tampons zitten.

Geruchten

Veel mensen hebben geen idee wat voor stoffen er in hun producten zitten en worden daardoor angstig. Ook op het internet zijn vaak onterechte horrorverhalen over producten te lezen. Hierdoor komen er allerlei geruchten de wereld in, die niet altijd de waarheid zijn. Op Waarzitwatin.nl kun je precies lezen wat er wél in je producten zit. Dan lees je dat lippenbalsem niet gevaarlijk is als je het in een Nederlandse of Europese winkel koopt. Ook kun je er niet verslaafd aan worden. 

RIVM 1558364129

Anderen lazen ook: In het weekend uitslapen is gezond

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren