Vloggende zorgmedewerkers

Maakt vloggen werken met ouderen aantrekkelijker?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Vloggen om reclame te maken voor je baan. Het klinkt gek, maar drie jonge werknemers van zorginstelling Laurens uit Rotterdam doen het.

De vloggers laten zien wat ze zoal doen. Ze hopen dat jonge mensen enthousiast worden over het werken met oude mensen en dat ze reageren op de tientallen vacatures bij de verpleeshuizen van Laurens.

Vooroordelen

In de video's worden de vooroordelen van werken met bejaarden van tafel geveegd, want werken in de zorg is leuker dan vaak wordt gedacht. 'Mensen denken dat het alleen ouderen wassen is, maar het is zo veel meer. Alleen worden die leuke dingen in de zorg niet zo goed onder de aandacht gebracht', vertelt vlogger Nadia Oliveira (25) tegen het AD

Leuke dingen

We doen zo veel leuke dingen met die mensen: pannenkoeken bakken, winkelen. En in het team is het gezellig', zegt ze. Ook Daan Stooband en Carolyn Zichem filmen op de werkvloer. Elke week verschijnt er een nieuwe video, waarin bijvoorbeeld te zien is hoe een bejaarde vrouw vlogles krijgt, op welke manier de medicijnen worden uitgedeeld en hoe de fotoshoot verloopt.

Het idee om video's te gaan maken is ontstaan na een actie van schrijver Hugo Borst en Carin Gaemers. Eerder dit jaar kregen zij van de politiek 100 miljoen euro extra voor ouderenzorg. Met dat geld kunnen meer mensen aan het werk, maar dan moeten er wel genoeg mensen in de ouderenzorg willen werken. De vloggers hopen dat zij daar een steentje aan bijdragen.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Fenna (17) van 'Hoefwijzer' over het succes van paardentubers of Beeld superster Zjdoen duikt overal op.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren