Maaltijdbezorger

Maaltijdbezorgers worden vaker overvallen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het aantal overvallen op maaltijdbezorgers is dit jaar gestegen. Volgens het AD gebeurde het in de eerste zeven maanden van dit jaar 88 keer, tegen 42 keer in dezelfde periode vorig jaar.

De politie maakt zich zorgen omdat het straks herfst wordt en sneller donker. Vooral jongeren die als maaltijdbezorger werken zijn dan kwetsbaar. 'Bij deze zogeheten ‘hit-and-run-overvallen’ is het vaak moeilijk de relatief jonge daders te pakken, omdat ze toeslaan op de openbare weg, waar sporen vaak lastig te vinden zijn', schrijft de krant.

Niet contant

De politie adviseert restaurants en pizzaketens daarom om contante betalingen van klanten aan maaltijdbezorgers af te schaffen. Als bezorgers niet meer met geld over straat gaan, zijn ze een minder aantrekkelijk doelwit.

Bodycams

Ook bodycams zouden ervoor moeten zorgen dat overvallers afgeschrikt worden en dat bezorgers zich veiliger voelen. Domino's Pizza experimenteerde al met succes met deze camera's.

Anderen lazen ook: Vakbond bezord over minderjarige bezorgers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren