Dossier terrorisme

'Magische' herdenking voor Potter-slachtoffer Orlando

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Overal op de wereld werden afgelopen dagen herdenkingsbijeenkomsten gehouden voor de slachtoffers van de schietpartij in Orlando. In pretpark Universal World in Orlando werd gisteravond een van de medewerkers herdacht die bij de aanslag om het leven kwam. Harry Potter-fans hielden toverstokken en kaarsen omhoog.

Een van de 49 slachtoffers van de schietpartij in homobar Pulse was de 22-jarige Luis Vielma. Hij werkte in Universal Studios in Orlando, waar hij de Harry Potter-achtbaan bediende.

'Ik kan niet stoppen met huilen', twitterde J. K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-boeken.

Collega's van Luis besloten een herdenking in stijl voor hem en de 48 andere slachtoffers te organiseren. Ze nodigden alle Potter-fans uit de omgeving uit om ook te komen. Een van de collega's van Luis hield een toespraak: 'We staan hier nu samen voor Zweinstein en houden onze toverstokken omhoog voor de dapperste en beste Griffoendors die de wereld ooit gekend heeft.'

Een filmpje van de herdenking:

Wands Raised in Tribute to Orlando nightclub victim at Wizarding World of Harry Potter

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten