Schietpartij Maryland

Man opent vuur op redactie Amerikaanse krant

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Een man heeft vijf mensen doodgeschoten in de Amerikaanse stad Annapolis, in de staat Maryland. Meerdere mensen raakten gewond. Vijf mensen overleefden het niet.

De man kwam donderdagmiddag de redactie van de krant Capital Gazette binnen en begon om zich heen te schieten. Vier van de slachtoffers zijn journalisten van de krant. Eén salesmedewerker kwam om het leven. De dader werd nog in het gebouw gearresteerd.

Explosief

De politie doorzocht het gebouw en vond een explosief die door experts onschadelijk werd gemaakt. De gouverneur van Maryland zei 'helemaal kapot te zijn' na het horen van de schietpartij. De Amerikaanse president Donald Trump bedankte de hulpverleners en liet weten in gedachten bij de slachtoffers te zijn.

Donald J. Trump 1530274992

Ruzie

Het is nog niet bekend waarom de man het vuur opende. Wel meldt de krant op haar eigen website dat de man die is aangehouden ruzie had met de krant. In 2011 werd de verdachte van de schietpartij door de rechter veroordeeld voor het online stalken van een vrouw. Een van de journalisten van de krant schreef daarover, de verdachte beweerde dat de journalist loog en klaagde hem een jaar later zonder succes aan.

Doorwerken

Na de schietpartij twitterde de Capital Gazette: 'Ik kan je dit vertellen: we brengen vandaag verdomme een krant uit.' En dat lukte. Een aantal journalisten verplaatste de redactie naar de parkeerplaats.

Journalisten van de Capital Gazette

Journalisten van de Capital Gazette werken na de schietpartij door op de parkeerplaats.

Anderen lazen ook: Amerikanen zagen hun wapen in stukken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren