brand italie schoolbus

Man steekt bus met scholieren in brand in Italië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In de buurt van Milaan kaapte vandaag een 47-jarige man een schoolbus met 51 scholieren en stak het voertuig in brand. Niemand raakte gewond want de politie wist iedereen op tijd te evacueren. Omdat de dader riep dat hij het niet eens was met migratiebeleid van de regering onderzoekt justitie een mogelijk terroristisch motief.

Waarschijnlijk vond de man het beleid van de regering te streng. Hij riep na zijn arrestatie onder andere: ‘Stop de doden op de Middellandse Zee'. Daarmee doelde hij op migranten die bij de illegale overtocht naar Europa verdrinken.

Hulpdiensten bellen

In de bus zaten volgens Italiaanse media twee klassen en enkele begeleiders. De chauffeur zou de telefoons van de scholieren hebben afgepakt en gedreigd hebben ze in brand te steken. Ten minste één scholier en een volwassene hielden hun telefoon zodat ze de hulpdiensten konden bellen, zo meldt AP.

Geen ernstige gewonden

De politie kon dankzij een blokkade op de weg de bus tot stilstand brengen. Terwijl agenten de achterruit insloegen om iedereen in de bus te evacueren, hielden andere agenten de man aan de praat. Tijdens deze reddingsactie stak hij de bus in brand. Bij het incident raakten twaalf scholieren en twee volwassenen gewond. Zij ademden rook in en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Niemand raakte ernstig gewond. Wel raakte een aantal mensen onwel door de rook, anderen liepen wonden op bij het uit de bus vluchten of raakten in shock.

Bekende van de politie

De dader, die zelf ook brandwonden opliep, werd ter plekke gearresteerd. Hij is een 47-jarige buschauffeur die oorspronkelijk uit Senegal komt en sinds 2004 de Italiaanse nationaliteit heeft. De man was een bekende van de politie vanwege eerdere veroordelingen.

italie brand schoolbus

Anderen lazen ook: 7 tips om heftig nieuws beter te verteren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Dossier terrorisme - schoolnieuws
Dossier terrorisme
Dossier terrorisme - schoolnieuws
Dossier terrorisme