Aanslag Toronto, Canada

Man in Toronto rijdt expres in op voetgangers: 10 doden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In de Canadese stad Toronto reed gisteren een man met een gehuurd busje in op een aantal voetgangers. Tien mensen kwamen daarbij om en vijftien mensen raakten gewond.

De Canadese politie kon dader Alek Minassian (25) een half uur na de aanrijding arresteren. Het is nog onduidelijk waarom hij op de mensen inreed. Omdat het lunchtijd was liepen er veel mensen op straat die in de omgeving werken. Volgens getuigen leek het op een opzettelijke aanrijding. Ook de politie denkt niet aan een ongeluk.

Vrienden 

Minassian is geen bekende van de politie. Een oud-klasgenoot van de middelbare school vertelde de Canadese nieuwzender CBC dat Minassian meestal in z'n eentje was. 'Ik zag hem eigenlijk nooit met een groep vrienden. Maar als we hem in de gang zagen, zeiden we altijd gedag of we maakten een praatje.'

Facebook

Canadese media schreven ook over een bericht op Facebook dat zou zijn geplaatst door iemand met dezelfde naam en dezelfde profielfoto die Minassian op de professionele netwerksite LinkedIn gebruikt.

In het bericht wordt Elliot Rodger geprezen. Deze 22-jarige Amerikaan vermoordde in 2014 zes mensen en pleegde daarna zelfmoord. Gezegd werd dat Rodger wraak wilde nemen omdat hij steeds door vrouwen werd afgewezen. Of het bericht echt van Minassian is, is niet zeker schrijft CBC.

Catherine McDonald 1524567964

Anderen lazen ook: Aanslag gepleegd in New York.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren