Eliud Kipchoge

Marathonloper verbetert wereldrecord in Berlijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Olympisch kampioen Eliud Kipchoge (33) heeft gisteren in Berlijn het wereldrecord op de marathon verbeterd. De Keniaan rende de 42 kilometer en 195 meter in twee uur, een minuut en 39 seconden.

Het oude wereldrecord stond op naam van Dennis Kimetto. Hij liep dezelfde marathon van Berlijn in 2014 in een tijd van twee uur, twee minuten en 57 seconden.

Twee uur

Kipchoge probeerde vorig jaar in Italië om de marathon onder de twee uur te lopen, maar dat lukte niet. Hij haalde wel de snelste tijd op die afstand ooit, twee uur en 25 seconden. De internationale atletiekfederatie IAAF erkende het record alleen niet. De afstand was gelopen op een racecircuit en dat sloot niet aan bij de regels. Kimetto's wereldrecord bleef daarom overeind.

Raak

Dat record werd gisteren door Kipchoge verbeterd met één minuut en achttien seconden. Na zijn sensationeel snelle race zei hij: 'Ik heb hier geen woorden voor. Het was zwaar. Ik heb mijn eigen race gelopen. Ik heb het wereldrecord twee keer eerder gemist. Nu is het raak.' 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Hardlooptips van een blog-expert.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren