Damhert

Mark (15) wint prijs Wereld Natuur Fonds-fotowedstrijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Afgelopen weekend werden de winnaars van de Wereld Natuur Fonds-Frans Lanting Photo Award bekend gemaakt. Dat is niet zomaar een wedstrijd, het is de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland. Met een foto van een damhert won de 15-jarige Mark de Wit (uit Den Hoorn) de Publieksprijs.

De winnende foto's werden gekozen uit ruim 7.000 inzendingen. De jury stond onder leiding van natuurfotograaf en Wereld Natuur Fonds-ambassadeur Frans Lanting.

Mystiek

De Publieksprijs ging naar Mark de Wit (15). Het commentaar van de jury op zijn foto: 'Het licht is mooi, bijna mystiek, waarbij het damhert majestueus poseert. Het bevestigt dat je niet heel ver hoeft te reizen om een mooi beeld te schieten.'

Mark: 'Ik was vroeg opgestaan om foto’s te maken in de buurt van mijn dorp Vogelenzang. In het mooie ochtendlicht trof ik dit hert aan op een duin. Voor mij een gaaf beeld vol prachtige lijnen en silhouetten.'

Andere winnaars

Ben je nieuwsgierig naar andere winnende foto's? Je kunt ze hier bekijken.

Anderen lazen ook: Echt waar: een beter milieu begint bij jezelf.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren