Sierra Leone

Meer dan duizend doden bij natuurramp in Sierra Leone

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Er werd al voor gevreesd, maar nu zijn daar de cijfers: in totaal zijn er meer dan duizend mensen om het leven gekomen bij de enorme natuurramp in Sierra Leone.

Twee weken geleden werd het land in Afrika opgeschrikt door grote aardverschuivingen en overstromingen. Huizen en straten bij de hoofdstad Freetown werden overspoeld met modder. Veel mensen lagen nog te slapen en konden niet vluchten. Volgens autoriteiten in Sierra Leone overleefden zeker meer dan duizend mensen de ramp niet. Vanwege de vele vermisten, werd daar al voor gevreesd.

Sierra Leone

Door de aardverschuivingen en overstromingen raakten duizenden mensen hun huis kwijt. Zij hebben onderdak en andere hulp nodig. Nederland trekt 580.000 euro uit om de slachtoffers te helpen. Het Rode Kruis kan met dat geld familieleden herenigen die elkaar zijn kwijtgeraakt, waterleidingen herstellen en andere hulp verlenen.In het getroffen gebied, wordt nog steeds naar dode lichamen gezocht.

Sierra Leone

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Actie, en wel nu: grote hongersnood in Afrika of Haai zwemt op snelweg: echt of nep?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren