Social media

Meer jongeren 'verslaafd' aan social media

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Zit jouw mobiel ook vastgeplakt aan je hand? Dan is de kans groot dat je hoort bij de groeiende groep jongeren die zegt verslaafd te zijn aan social media.

Van de 18 tot 25-jarigen geeft 29 procent toe het gevoel te hebben niet zonder WhatsApp, Twitter, Facebook, Instagram en YouTube te kunnen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Twee jaar geleden was dat nog 19 procent. De tijd die jongeren op social media doorbrengen nam ook toe.

Niks missen

Waar die toename vandaan komt? Veel jongeren zitten zoveel op social media om maar niks te hoeven missen. 22 procent zegt zelfs onrustig te worden als ze hun Facebook of Insta niet kunnen checken. Uhm oke, maar wat is daar mis mee denk je misschien. Al dat scrollen, liken, delen en staren naar je beeldscherm heeft een groot nadeel: het zorgt dat je minder goed slaapt. 41 procent van de jongeren zegt minder goed te slapen door social media. Een tip: kijk een uur voordat je gaat slapen niet meer op je beeldscherm en neem je mobiel niet mee naar bed. Het is waarschijnlijk even wennen maar je slaapt vast als een roozzz.

Anderen lazen ook: Een week offline: zij doen de 7Days social media challenge.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren