bill gates

Meer liefdadigheidswerk voor Bill Gates

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Bijna 45 jaar na de oprichting van Microsoft stapt Bill Gates uit het bestuur. De reden? Hij wil meer tijd besteden aan het aanpakken van wereldwijde gezondheidsproblemen en klimaatverandering.

Jeugdvrienden Bill Gates en Paul Allen richtten in 1975 samen het bedrijf Microsoft. Het bedrijf groeide later uit tot het grootste softwarebedrijf ter wereld.

Bestuursfuncties

In 2008 legde Gates al de dagelijkse leiding van het bedrijf neer. Wel bleef hij aan het bedrijf verbonden als voorzitter van de raad van bestuur. Tot 2014. De laatste jaren bleef de Amerikaan alleen nog als lid van de raad van bestuur aan Microsoft verbonden. Hij was daarnaast ook nog bestuurslid van Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van Amerikaans zakenman Warren Buffet. Ook deze functie legt hij nu naast zich neer. 

Betrokkenheid

Op zijn LinkedIn schreef hij: 'Ik heb de beslissing genomen om af te treden van de beide openbare besturen waar ik werkzaam ben - Microsoft en Berkshire Hathaway - om meer tijd te besteden aan filantropische prioriteiten, waaronder wereldwijde gezondheid en ontwikkeling, onderwijs en mijn toenemende betrokkenheid bij het aanpakken van klimaatverandering'.

Coronavirus

Gates wil meer tijd gaan besteden aan zijn stichting, de Bill and Melinda Gates Foundation. Dit is een van de grootste liefdadigheidsinstellingen ter wereld die hij samen met zijn vrouw runt. De stichting heeft de wereld van polio onder meer geholpen. Onlangs werden tientallen miljoenen uitgetrokken voor de bestrijding van het coronavirus.

Gates blijft wel als adviseur aan het bedrijf verbonden. 'Microsoft blijft altijd een belangrijk deel van mijn leven', zei hij in een verklaring.

Anderen lazen ook: Bill Gates zakt op lijst allerrijksten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden