Diamant van De Grisogono

Mega-zeldzame diamant is goed voor miljoenen euro's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisanne
van Sadelhoff

In Hong Kong is een heel erg dure, zeldzame diamant onthuld. Experts denken dat-ie voor miljoenen euro's zal worden geveild.

De Zwitserse juwelier De Grisogono zal de diamant gaan veilen. Volgens het Algemeen Dagblad is de steen de grootste 'in zijn soort' die op een veiling verkocht zal worden. Het exemplaar heeft een blauw-witte kleur, wat hem nóg bijzonderder maakt. 

Kostbaar

De diamant is van 163 karaats. Hoe meer karaat een steen bevat, hoe kostbaarder hij is. De prijs van een diamant wordt ook uitgedrukt per karaat. Om eventjes een vergelijking te maken met een andere steen: twee jaar geleden veilde Sotheby's een diamant van 100 karaats. De opbrengst: 22 miljoen euro. Deze zeldzame steen is gehakt uit een andere steen met de naam '4 de Fevereiro'. Die grote steen, van maar liefst 404 karaats, werd vorig jaar in Angola gevonden. Het kostte aardig wat tijd om 'm te slijpen: diamantspecialisten zijn er elf maanden mee bezig geweest. 

Nog niet verkocht 

Hoeveel de diamant uiteindelijk waard is, is nog lastig te zeggen nu hij nog niet is geveild. Maar experts verwachten dat de bijzondere steen miljoenen euro's gaat opleveren. 

Wie interesse heeft in de diamant én heel veel geld heeft, moet geduld hebben. De steen wordt verkocht op een veiling en die vindt in november plaats, in Zwitserland. Vermoedelijk zal de steen niet worden verwerkt in een sieraad: daar is-ie te groot voor. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Regenbuien van methaan, helium en diamanten of Moeilijke diamant toch verkocht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren