Meisje (14) valt uit kermisattractie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kim
Einder

Je hebt 'm vast wel eens gezien op de kermis: de Beach Party of Freestyle, een langwerpige bank die rondjes draait. In Wehl (Gelderland) viel zaterdagavond een 14-jarig meisje uit zo'n draaiende attractie. Ze brak haar arm en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het was behoorlijk druk op het Achterhoekse feestterrein, dus veel mensen zagen het ongeluk gebeuren. Wat er precies mis ging, is niet duidelijk. De politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de organisatie die bepaalt of producten en diensten wel veilig en gezond zijn, doen nog onderzoek.

De beugels die de waaghalzen op hun plek moet houden, werkten in elk geval goed. Totdat de oorzaak bekend is, mag niemand meer in de Beach Party op de Wehlse kermis. Soortgelijke attracties op andere kermissen zijn wel gewoon open.

Op z'n kop stil
Kermisongelukken zijn vrij zeldzaam. Vorig jaar gebeurde er zes keer iets in Nederland, waarvan vier keer omdat de kermisgangers zich niet aan de regels hielden, meldt Omroep Gelderland.

Toevallig ging het eerder deze maand ook al mis, ook in Gelderland. Dat was een iets andere situatie: een Booster viel ineens stil, nét toen de bezoekers op hun kop in hun stoeltjes hingen. Niemand raakte gewond, maar één vrouw viel flauw. Na een half uur kon de brandweer de pechvogels weer met beide benen op de grond zetten.

2015 05 30 Meisje 14 gewond na val uit kermisattractie in Wehl

Op de foto boven dit artikel een attractie vergelijkbaar met de Beach Party. Beeld: Flickr.com/ger-audrey.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren