brug duwen

Meisje (19) pleit schuldig na duwen vriendin van brug

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De zestienjarige Jordan Holgerson twijfelde of ze van een 18 meter hoge brug wilde springen toen haar vriendin haar een duw gaf. Een actie waarvoor Taylor Smith (19) waarschijnlijk een flinke straf gaat krijgen.

Het voorval gebeurde in augustus vorig jaar. Jongeren springen wel vaker van de gevaarlijke brug boven de Lewisrivier in het Amerikaanse Vancouver. Jordan wilde het ook wel eens proberen, maar haakte op het laatste moment toch af. Daar bracht haar vriendin Taylor verandering in, want ze duwde het zestienjarige meisje ‘voor de grap’ van de brug. Het gevolg? Zes gebroken ribben en doorboorde longen voor Jordan.

Gevangenis

In eerste instantie wilde Jordan haar vriendin niet aanklagen, maar later vond ze toch dat Taylor moest boeten voor haar actie. ‘Ik had dood kunnen zijn’, vertelt ze tegen Amerikaanse media. Ze wil daarom dus dat Taylor ‘de cel in moet zodat ze na kan denken over wat ze gedaan heeft.’

Haar vriendin heeft inmiddels bekend schuldig te zijn. De straf die staat op het ‘roekeloos gedrag’ van Taylor bedraagt een boete van 5.000 dollar (zo’n 4.400 euro) en een celstraf van maximaal een jaar. Naar de gevangenis hoeft ze waarschijnlijk niet. De openbare aanklager heeft namelijk gezegd geen celstraf te zullen vragen.

Levensgevaarlijk

Dat zulke 'grapjes' levensgevaarlijk kunnen zijn, blijkt wel uit de verwondingen die het slachtoffer heeft overgehouden aan de val. Taylor vertelde de rechtbank dat het niet haar bedoeling was om Jordan te verwonden, maar de rechter benadrukte dat het ook slechter af had kunnen lopen.

Hier valt natuurlijk een belangrijke les uit te halen. Voor Taylor, maar ook voor de rest van de wereld: denk goed na wat je doet. Grapjes kunnen een stuk minder goed uitpakken dan je van tevoren bedenkt! In de video hieronder zie je het incident.

Raw video: Teen pushed off bridge near Moulton Falls in Washington (Warning: Language)

Anderen lazen ook: Hangbrug Colombia stort in.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren