Meisjes boos over rokjesverbod

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Boze Britse meisjes demonstreren sinds eind vorige week op hun school voor het recht om een rok te mogen dragen. Hun school besloot onlangs om de kledingvoorschriften genderneutraal te maken en alleen nog maar broeken toe te staan. 

Op vrijwel alle Britse scholen mogen meisjes kiezen tussen een uniform met een broek of met een rok. Maar op de Priory School in Lewes, een stadje in de buurt van Brighton, heeft de directie nu bepaald dat alle leerlingen een uniform met een broek moeten dragen.

Transgender

Het belangrijkste argument is dat transgender-leerlingen zich door die regel beter op hun gemak voelen. Ook zou de school zich zorgen maken over ‘upskirting’, ofwel jongens die stiekem foto’s maken onder de rok van meisjes.

'Let girls be girls'

Maar veel meisjes zijn helemaal niet blij met de verplichte broek. 'Let girls be girls', is hun motto. Inmiddels hebben 360 scholieren een petitie getekend tegen het uniformbeleid. Ook zijn er ouders die juridische stappen overwegen.

Anderen lazen ook: Transgenders in texas mogen geen wc kiezen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden