Meiden op voetbal

Meisjes kiezen steeds vaker voor voetbal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Voetbal, da's toch een echte machosport? Nee hoor: steeds meer meisjes trekken hun kicksen aan en worden lid van een voetbalclub. Dribbelen zij de jongens straks voorbij?

Het afgelopen sportseizoen (2015-2016) groeide het aantal meisjes dat op voetbal zat met 4,5 procent, ten opzichte van het seizoen daarvoor (2014-2015). Dat blijkt uit cijfers van voetbalbond KNVB. In de leeftijdscategorie 15 tot 17 jaar groeide het aantal voetballende meiden nog sterker: maar liefst 7,8 procent. 

Competitie
Volgens een woordvoerder van de KNVB is meisjesvoetbal nu de sterkst groeiende sport in Nederland. Steeds meer clubs bieden meisjesvoetbal aan, vertelt hij aan de NOS. 'Vroeger moesten meisjes die wilden voetballen, met de jongens meedoen. Nu zijn er steeds meer meidenteams, waardoor de competitie groter wordt en de sport ook aantrekkelijk is.'

Vrouwenelftal
Een andere mogelijke reden dat het balletje is gaan rollen, is het succes van het Nederlands vrouwenelftal. Zij wisten het laatste WK wél te halen en volgend jaar vindt het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal hier in Nederland plaats.

Of voetbal nu opeens een echte meisjessport wordt? Dat is nog niet het geval: volgens de KNVB zijn er nog altijd zes keer zo veel jongens die elk weekend een balletje trappen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren