ANP

Meisjes zitten vaker op social media dan jongens

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Facebook, Twitter, Snapchat en Instagram: meisjes zitten vaker op social media dan jongens. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vorig jaar maakte 91 procent van alle meisjes gebruik van social media tegenover 83 procent van de jongens. In het onderzoek vergeleek het CBS het internetgebruik van jongeren nu met de cijfers van 2012. Daaruit blijkt dat een grote meerderheid van de jongeren nog steeds (bijna) elke dag online is. Er bestaan vrijwel geen jongeren meer die nooit gebruik maken van het internet.

Telefoon is populair 

Het allerliefste wordt gebruik gemaakt van de mobiele telefoon: bij 99 procent van de ondervraagden was dit het populairste middel om te internetten. ​Meisjes gebruiken na hun telefoon vaker een laptop dan jongens. Jongens zitten daarentegen meer dan meisjes op de vaste computer of achter een spelcomputer.

CBS 1558949156

Anderen lazen ook: Social media ook echt sociaal blijkt uit onderzoek.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren