Mel Wallis de Vries wint Prijs van de Jonge Jury 2019

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

In totaal brachten ruim zestienduizend jongeren hun stem uit op hun favoriete jeugdboek uit 2018. Het boek Wild van Mel Wallis de Vries kwam als winnaar uit de bus.

De Prijs van de Jonge Jury is bijzonder omdat hierbij niet een vakjury, maar jongeren zelf een winnaar kiezen. Alle kinderen tussen de twaalf en zestien jaar mochten hun stem uitbrengen. De prijs werd dit jaar uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht.

Wild

Het boek Wild gaat over een zevental jongeren die op examenreis gaan naar Spanje. Ze besluiten daar te gaan kamperen in een afgelegen natuurgebied, maar dat loopt helemaal fout. Hun levens lopen gevaar. Hoe ver gaan ze om te overleven?

Wild is een boek van Mel Wallis de Vries. De Vries een ontzettend succesvolle kinderboekenschrijfster. Ze won de Prijs van de Jonge Jury al zes keer eerder met de boeken Pijn, Schuld, Shock, Wreed, Klem en Vals.

Debuutprijs

Naast de Prijs van de Jonge Jury werd ook de Jonge Jury Debuutprijs uitgereikt. Nadine Swagerman nam die prijs dit jaar in ontvangst voor haar jeugdthriller Eén waarheid. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een auteur die voor het eerst een jeugdboek heeft uitgebracht.

Anderen lazen ook: Mel Wallis de Vries wint boekenprijs Jonge Jury.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren