Menselijke Ken haalt ribben weg zodat-ie in colbert past

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Hij had al een recordhoeveelheid cosmetische operaties achter de rug maar de Braziliaan Rodrigo Alves (34) - ook wel de levensechte 'Ken' genoemd – deed daar deze week een schepje bovenop. 

Hij liet vier ribben verwijderen om zo een mooiere taille te krijgen en beter in getailleerde colberts te passen.

Liposucties, haartransplantatie, fillers, implantaten en grote hoeveelheden botox: Rodrigo gaf al bijna een miljoen euro uit aan meer dan vijftig cosmetische operaties. Zijn strijd om het ‘perfecte’ lichaam kent geen grenzen. Zijn grote idool is Ken, de mannelijke Barbie.

Smallere taille

Rodrigo ergerde zich de laatste tijd aan de manier waarop zijn jasjes zaten, vertelde hij in een Amerikaanse talkshow. Hij moest ze altijd naar een kleermaker brengen om ze te laten vermaken. De oplossing? Vier ribben laten verwijderen. Na de operatie had Alves meteen een 20 centimeter smallere taille. ‘Nu krijg ik de knoopjes weer probleemloos dicht en spant het niet meer op mijn buik. Echt ideaal’, vertelde hij. Volgens de Braziliaan is hij zeer waarschijnlijk de enige man ter wereld die uit cosmetisch oogpunt zijn tiende en elfde zwevende ribben liet weghalen.

Privékliniek

Hij liep al jaren rond met het plan, maar kon geen arts vinden die hem wilde helpen. Uiteindelijk ging hij onder het mes in een een privékliniek in Beverly Hills: een wijk in Los Angelesë waar veel pop- en filmsterren wonen. Rodrigo kreeg de vier stukken rib mee naar huis als aandenken.

Niet alle operatie zijn even succesvol geweest. Vier jaar geleden liep een ingreep met siliconen mis. De chemische stof begon te lekken en zijn armen zwollen zo hard op dat hij zichzelf niet meer kon wassen. En vorig jaar kon hij na een neuscorrectie bijna niet meer ademen.

Psycholoog

Rodrigo ging in 2004 voor het eerst onder het mes omdat hij niet tevreden was met zijn lichaam. Drie jaar geleden kreeg hij de diagnose morfodysforie, waarbij iemand een verstoord beeld van zijn eigen lijf heeft. Hij gaat naar daarvoor naar een psycholoog maar dat lijkt weinig uit te halen. ‘Het is prettig om met zo'n psycholoog te praten, maar ik blijf gewoon doorgaan met het creëren van mijn eigen ideaalbeeld.’, zo vertelde hij in onderstaand interview in een Amerikaanse talkshow.

Rodrigo Alves Has Had Four Ribs Removed in His Quest for the Perfect Body | This Morning

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Gevaarlijke kaakoperatie voor mooier gezicht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden