ANP

MH17-nabestaanden kunnen camerabeelden zien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De nabestaanden van de ramp met vlucht MH17 kunnen vanaf vandaag camerabeelden van Schiphol bekijken die gemaakt zijn voor het opstijgen op 17 juli 2014.

Ze hebben ruim vier weken de tijd om de laatste beelden van de slachtoffers te zien. In groepjes van drie kunnen de nabestaanden zelf door de tientallen uren aan beeldmateriaal scrollen.

Veertig camera's

De beelden zijn gemaakt door zo'n veertig camera's die onder andere hangen bij de incheckbalies in de vertrekhal. Daarop zijn de passagiers van vlucht MH17 te zien, een paar uur voordat het toestel boven Oekraine werd neergeschoten. Alle 298 inzittenden kwamen daarbij om het leven.

Dubbel gevoel

Piet Ploeg heeft de beelden al bekeken. Bij de ramp verloor hij zijn broer, schoonzus en neef. Tegen de NOS zegt hij dat hij zijn familie heel duidelijk kon zien. 'Dat gaf een dubbel gevoel. Het was leuk en fijn om ze levend te zien, maar ook heel heftig. Je kijkt naar mensen die zich er niet van bewust zijn dat ze een aantal uren later dood zijn. Dat is erg confronterend.'

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wat weten we nu over MH17? of bekijk hier alle artikelen over de vliegtuigramp.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren