Zou jij dit doen? Foto: Unsplash

Michon (17) reed op z’n scooter naar Spanje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Michon Habing uit Dordrecht heeft deze zomer wel een heel bijzondere vakantie: hij is op zijn scooter vanaf zijn ouderlijke huis helemaal naar Spanje gereden. Dat is een rit van wel 1461 kilometer! In totaal zat hij 35 uur lang op de scooter.

Het idee om op de scooter te stappen in plaats van in het vliegtuig, was hartstikke spontaan, vertelt de 17-jarige tiener aan het AD. Een vriend van hem ging naar Spanje en nodigde hem uit om ook te komen. Toen kwam hij al snel op het idee om de scooter te pakken.

Rondjes rijden

De Dordtenaar vertelt dat het hem alleen maar logisch leek om te doen. Zo was hij ook al eens eerder met z’n vrienden op de scooter naar Antwerpen gereden en gaan ze ook altijd op die manier naar Scheveningen. Hij is dus een echte liefhebber van z’n trouwe tweewieler, die hij ‘Bollie’ noemt. Zelfs als hij zich verveelt gaat hij rondjes rijden als vermaak.

Geen zadelpijn

Afgelopen dinsdag is Michon gezond en wel aangekomen. Onderweg kreeg hij één keer een lekke band, maar dat kon gelukkig snel opgelost worden. Verder voelt hij zich helemaal prima, heeft hij geen last van zadelpijn en gaat het ook hartstikke goed met z’n scooter. Sinds vorige week zit hij met zijn vriend op de camping in Barcelona, een welverdiende vakantie! Woensdag keert Michon weer terug, natuurlijk op zijn scooter. Wij wensen hem alvast veel succes!

Anderen lazen ook: De scootermeisjes van tegenwoordig.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren