Pexels

Miljardair betaalt studieschuld 400 studenten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Geen bosje bloemen voor het behalen van je diploma, maar geld voor je studieschuld. Zo’n 400 studenten van het Amerikaanse Morehouse College konden hun oren niet geloven. Miljardair Robert F. Smith heeft beloofd dat hij hun hele studieschuld gaat afbetalen.

De miljardair maakte dit grote nieuws afgelopen zondag bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst, waarbij hij zijn eredoctoraat ontving. In totaal kost zijn ‘cadeau’ aan de studenten bijna 40 miljoen dollar. Hij hoopt hiermee te voorkomen dat de studenten in financiële problemen raken. Ook denkt hij dat de leerlingen meer kansen hebben in het leven als ze geen torenhoge studieschuld hebben om zich druk over te maken.

5 miljard dollar

Als kers op de taart deed Smith de school ook 1,5 miljoen dollar cadeau. De miljardair is zo rijk geworden door het investeren in technologiebedrijven. Het tijdschrift Forbes schat het vermogen van Smith op zo’n 5 miljard dollar, ongeveer 4,5 miljard euro.

Op deze video is te zien hoe de studenten op het nieuws reageerde:

José Mallabo 1558351874

Anderen lazen ook: 5 vragen over miljonairs in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren