Aanslag Londen herdenking

Minder aanslagen gepleegd in 2016

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Het aantal aanslagen dat wordt gepleegd, is in 2016 voor het tweede jaar op rij gedaald. Ook zijn er minder doden gevallen bij deze aanslagen. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.

In 2016 werden er in totaal 11.072 terreuraanslagen gepleegd. Daarbij vielen meer dan 25.600 doden. 6700 daarvan waren de aanslagplegers zelf. Hoewel dit grote aantallen zijn, werden er vorig jaar 9% minder aanslagen gepleegd dan in 2015. Het aantal dodelijke slachtoffers daalde vorig jaar met 13%.

Vijf landen

Vooral in Afghanistan, Syrië, Nigeria, Pakistan en Jemen kwamen er minder mensen om en werden er minder aanslagen gepleegd. Driekwart van alle doden vielen in slechts vijf landen, namelijk Irak, Afghanistan, Syrië, Nigeria en Pakistan.

IS

IS vormde vorig jaar de grootste bedreiging. De terroristische groepering pleegde 20% meer aanslagen in Irak dan in 2015 en zorgde zelfs voor 69% meer doden. Toch wordt hun territorium steeds kleiner.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Gaat IS ook aanslagen plegen in Nederland? of Waarom Noord-Korea zo’n gek land is.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Dossier terrorisme - schoolnieuws
Dossier terrorisme
Dossier terrorisme - schoolnieuws
Dossier terrorisme