Eiffeltoren

Minder schoolreizen naar Parijs of Londen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De Eiffeltoren, de Big Ben? De kans dat je die samen met klasgenoten gaat bekijken is kleiner geworden. Veel scholen vinden een schoolreis naar steden waar de afgelopen jaren aanslagen waren, te gevaarlijk.

Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim tweehonderd schooldirecteuren van middelbare scholen. Op meer dan twee derde van de scholen waar leerlingen op schoolreis gaan, is discussie over buitenlandse bestemmingen. Enkele scholen gaan liever helemaal niet meer met leerlingen over de grens. Ze willen geen risico lopen.

Praag

Het zijn vooral Londen, Parijs en Berlijn die vanwege aanslagen of terreurdreiging van het lijstje zijn geschrapt. Sommige scholen schrappen alle grote Europese steden. Anderen vervangen ze door steden als Praag of kleinere steden in Duitsland en Frankrijk.

Angst

De helft van de directeuren zegt dat leerlingen van hun ouders soms niet mee mogen op een bepaalde buitenlandse reis, vanwege de kans op een aanslag. In het AD vertelt een schooldirecteur dat hij reizen naar Parijs, Londen of Berlijn toch door laat gaan. Dat was volgens hem een duidelijke keuze van de ouders: onze kinderen mogen gewoon naar Europese hoofdsteden, we laten ons niet leiden door angst. De directeur vult aan: ‘Een aanslag kan ook in Amsterdam of Rotterdam gebeuren. Dan moet je alle steden gaan mijden.’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: (Ver) weg met schoolreisjes en Omvergelopen door massa's toeristen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren