Lachgas

Minister overweegt een verbod op lachgas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Minister van Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, overweegt een verbod op lachgas. Hij denkt dat het te gevaarlijk is in combinatie met alcohol.

Steeds meer gemeenten hopen op een verbod op het gebruik van lachgas. Onder andere Rotterdam, Assen en de gezondheidszorg gaven aan dat ze zo'n regel wel zien zitten. De drug is sinds 2016 vrij verkrijgbaar en wordt populairder en populairder. Vooral onder jongeren wordt lachgas steeds meer gebruikt.

Hallucinerende trip

Het middel wordt gezien als een partydrug. Via een ballon adem je het gas in, waarna je een hallucinerende trip van een paar minuten krijgt. Er is nog niet veel onderzoek gedaan naar de gevaren van lachgas. Wel is bekend dat je er misselijk van kunt worden, hoofdpijn van kunt krijgen of ervan kunt flauwvallen. Bij veel gebruik zou je hersenbeschadiging en gehoorschade op kunnen lopen.

Levensgevaarlijk

Grapperhaus vindt de stijgende populariteit van de drug een zorgwekkende ontwikkeling. ‘Jonge mensen hebben niet door hoe levensgevaarlijk, hoe dodelijk, de cocktail is van alcohol en lachgas of andere drugs’, zo zei de minister in het EO-programma Dit is de Dag op NPO Radio 1.

Anderen lazen ook: Komen er regels voor het gebruik van lachgas?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren