Minister wil celstraf voor doorsturen naaktbeelden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Zonder toestemming een naaktfoto van iemand doorsturen moet harder aangepakt worden. Dat vindt minister Grapperhaus van Justitie. Hij wil dat er een celstraf van maximaal twee jaar op komt te staan. Dat staat in een advies aan het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Rechtspraak. 

Niet alleen mensen die naaktfoto's of filmpjes online plaatsen moeten straf krijgen. Ook als je een foto of filmpje doorstuurt, via bijvoorbeeld WhatsApp, moet je gestraft worden. Als het aan de minister ligt zou dit begin 2019 moeten veranderen. 

Langere straffen

In het voorstel van de minister wordt ook het pooierverbod verder uitgewerkt. Wie bijvoorbeeld als chauffeur of bodyguard werkt in de illegale prostitutie, kan maximaal vier jaar de gevangenis in gaan.

Andere plannen

Verder wil Grapperhaus strenger optreden tegen kindermishandeling, mensen die brandweer- of ambulancemedewerkers bewust in de weg lopen of mensen die op klaarlichte dag een woninginbraak plegen. Zij kunnen ook op langere straffen rekenen.

Anderen lazen ook: VVD wil superspoedprocedure over naaktbeelden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden