Pexels

Minister wil nieuwe regels voor hondenfokkers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Mopshondjes met een korte snuit en uitpuilende oogjes: veel mensen vinden het hartstikke schattig. Voor de honden zelf is zo'n uiterlijk vaak minder leuk. Ze kunnen voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen. Daarom komen er nieuwe regels voor hondenfokkers.

Door de populariteit van hondjes met korte snuitjes worden in hondenfokkerijen steeds vaker honden gefokt met schedel- of snuitafwijkingen. De honden hebben last van uitpuilende ogen, ademnood, hoofdpijn, oververhitting en kunnen soms zelfs hun ogen niet dichtdoen. Dat moet  afgelopen zijn vindt minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Controle

De minister schreef daarom een brief naar de Tweede Kamer met daarin nieuwe regels voor de hondenfokkers. Hierdoor kan de Dierenbescherming voortaan beter controleren of de bestaande regels worden nageleefd.

Gezonde honden

Al sinds 2014 werkt de overheid samen met hondenfokkers om de honden gezonder te maken. Het is bijvoorbeeld verboden om een fokker te vragen om een hond met uiterlijke afwijkingen als je er eentje wilt kopen. Ook wordt geprobeerd om gezonde honden te fokken en erfelijke ziektes uit hondenrassen te weghalen.

Anderen lazen ook: Is dit een kat of een hond?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren