Miss Albino Zimbabwe

Miss Albino gekozen in Zimbabwe

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

In het Afrikaanse land Zimbabwe is de allereerste 'Miss Albino' gekroond. De 22-jarige Sithembiso Mutukura won de missverkiezing en liet twaalf vrouwen achter zich. 

Albino’s zijn mensen met een witte huid en licht haar. Ze missen een stofje dat kleur geeft aan hun huid en hen beschermt tegen de zon. Albino-kinderen kunnen ouders met een donkere huidskleur hebben.

Discriminatie

De organisatoren van de schoonheidswedstrijd willen dat er meer positieve aandacht komt voor albino’s in Afrika. In sommige Afrikaanse landen worden albino’s gediscrimineerd en opgejaagd. Mensen denken bijvoorbeeld dat deze mensen vervloekt zijn of ongeluk brengen. Soms worden albino’s zelfs vermoord.

Zelfvertrouwen

Sithembiso Mutukura laat weten dat ze zelf ook veel meegemaakt heeft. Toch blijft de winnares positief. ‘We moeten blijven vechten voor onze rechten en ik hoop dat mijn overwinning jonge meisjes zelfvertrouwen geeft’, zei Mutukura tegen persbureau AFP.

Anderen lazen ook: Bijzondere beautycontest.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren