lotte van der zee

Model Lotte van der Zee (20) overleden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Verdrietig nieuws! Fotomodel en Miss Teenager 2017 Lotte van der Zee is op 20-jarige leeftijd overleden. Dat hebben haar ouders laten weten via Instagram. Twee weken geleden kreeg van der Zee een hartstilstand tijdens een skivakantie in het Oostenrijkse Westendorf. In een ziekenhuis in München werd ze sindsdien in een kunstmatige coma gehouden.

Volgens de ouders begon Van der Zee zich tijdens de wintersport ineens onwel te voelen. Ze werd zelfs erg ziek, moest veel overgeven en kreeg uiteindelijk een plotselinge hartstilstand. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Veel steun

Eerder deelden ze al een bericht over de situatie van Lotte: 'Het is prachtig om te zien hoeveel mensen intens met Lotte en ons meeleven. Hoewel de machteloosheid ons in eerste instantie liet denken dat we er alleen voor stonden hebben we uit alle steunbetuigingen juist kracht weten te putten en we zijn ervan overtuigd dat Lotte dit ook zo voelt. Wij ervaren jullie steun als werkelijk hartverwarmend.'

Lotte haar moeder hield fans en volgers via Instagram op de hoogte. Zo schreef ze bijvoorbeeld hoe onwerkelijk het was om haar dochter aan zo veel slangen te zien liggen. 'Lotte is jong, sterk en sportief. Hopelijk geeft dat de doorslag om te herstellen', maar ook 'Vooralsnog kunnen artsen geen prognose geven.' Van der Zee had ruim 90.000 volgers op Instagram.

Mooiste tiener

Van der Zee werd in 2017 verkozen tot Mooiste tiener van de Wereld, in 2016 werd ze Miss Teen of the Netherlands.

Anderen lazen ook: Rouwen om een overleden dierbare, hoe doe je dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren