In Modena staat het beste restaurant van de wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Heb je zin om een keertje uit de band te springen en echt héél héél lekker te eten? Dan moet je in het Italiaanse Modena naar restaurant Osteria Francescana. Dat restaurant won de prijs voor het beste restaurant van de wereld.

Ieder jaar wordt een lijst gemaakt met de vijftig beste restaurants. Voor chefkoks is dat natuurlijk een belangrijk en spannend moment. In de keuken van het winnende restaurant was het dan ook groot toen de uitslag bekend werd.

Chefkok Massimo Bottura won de prijs twee jaar geleden ook al. Vorig jaar was het even slikken, toen werd hij tweede.

Moderne twist

Osteria Francescana is geen deftig restaurant. Ook kinderen mogen er gewoon komen eten, al is er geen kindermenu. Het restaurant staan bekend om de moderne twist die het aan traditionele Italiaanse gerechten geeft.

Geduld

Goedkoop is het eten niet in Osteria Francescana. Een 10-gangen diner kost 250 euro. Wie wil reserveren moet ook flink geduld hebben. Het restaurant is volgeboekt tot eind september. Dat is ook niet zo heel gek want het restaurant heeft maar twaalf tafeltjes.

 

Anderen lazen ook: Deze 7 types zitten in elk restaurant.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren