kind-school

Moeder die pesters wilde betrappen riskeert vijf jaar cel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Marianne
Marianne
Lucieer

Een moeder in de Amerikaanse staat Virginia wilde weten hoe erg haar dochter gepest werd. Daarom gaf ze haar een opnameapparaatje mee naar school. Maar dat had ze beter niet kunnen doen: de vrouw hangt een gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd.

De dochter, die ongeveer 9 jaar oud is, had haar moeder verteld dat ze gepest werd op school. Het was zo erg dat ze niet meer naar school durfde. Vorig jaar was ze ook al gepest, toen werd ze zelfs geschopt en geslagen. Omdat de school volgens de moeder niets deed en ook een gesprek op school niet hielp, besloot ze haar dochter een opnameapparaatje mee te geven in haar rugzak. Zo hoopte ze zelf te kunnen horen hoe erg het pesten was.

In beslag genomen

Ze gaf het apparaatje voor één dag mee, maar de school ontdekte het en nam het in beslag. Tot grote schrik van de moeder belde de school ook de politie: stiekem gesprekken opnemen is verboden, en ze wordt er zelfs van beschuldigd dat ze haar dochter (die minderjarig is) een misdrijf liet begaan door het apparaatje mee te geven. Daarop staat vijf jaar gevangenisstraf.

Sarah-Sims
De moeder, Sarah Sims.

De moeder en haar advocaat zijn geschokt, zegt de advocaat tegen nieuwszender CNN. 'Ik snap niet dat de school naar de politie is gegaan en de moeder zelfs aanklaagt. Ze hadden ook gewoon met haar kunnen praten.'

Voor de rechter

De vrouw moet in januari voor de rechter komen. Ze weet nu nog steeds niet hoe erg het pesten was, want de school weigert haar het apparaatje terug te geven. Haar dochter zit nog steeds op dezelfde school, maar wel in een andere klas.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wie kan ingrijpen bij pesten?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren