aanslagpleger Parijs

Mogelijke aanslagpleger gedood in Parijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In Parijs heeft de politie donderdag een man doodgeschoten die een mes bij zich had, een bomgordel droeg en 'Allahu Akhbar' zou hebben geroepen. Die bomgordel bleek nep te zijn. 

Het gebeurde voor een politiebureau in Parijs. De man zou hebben geprobeerd het bureau binnen te dringen met een mes, waarop hij werd doodgeschoten. Getuigen zeggen dat hij 'Allahoe akbar' riep (God is de grootste), maar het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat niet. Zijn lichaam lag lang op straat omdat het moest worden onderzocht op explosieven door een robot. Buurtbewoners werd intussen gevraagd om binnen te blijven, maar de bomgordel bleek nep te zijn. Een paar uur later werd bekend gemaakt dat hij een papier bij zich droeg met het IS-embleem en een tekst in het Arabisch.  

Alleen

Het onderzoek is in volle gang. Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil niet te vroeg conclusies trekken over het wie en waarom achter de aanslag. De man zou alleen hebben gehandeld. Precies een jaar geleden werd een aanslag gepleegd bij het weekblad Charlie Hebdo. Vlak na de toespraak die president Hollande hield over de aanslag op Charlie Hebdo gebeurde dit. Hollande benadrukte in zijn toespraak dat er de komende tijd extra agenten en banen bij bij de inlichtingendiensten zullen komen. 

Dit artikel wordt aangevuld.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren