orkaan michael

Monsterlijke orkaan Michael maakt slachtoffers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Mensen in de Amerikaanse staten Florida, Georgia en North Carolina zitten al een paar dagen nagelbijtend binnen. Blijft hun dak nog wel op hun huis liggen? Orkaan Michael is namelijk sinds woensdag aan land en heeft al voor veel schade gezorgd. 

Twee miljoen Amerikanen kregen het advies de storm niet af te wachten en op tijd het binnenland in te vluchten. Niet iedereen heeft dit gedaan. Ook de maker van dit filmpje wilde haard en huis niet achterlaten: 

Josh Benson 1539335171

250 kilometer per uur

Orkaan Michael was een categorie 4-orkaan. Het is een van de zwaarste stormen die Florida heeft getroffen in tijden. Met windsnelheden van 250 kilometer per uur rukte Michael bomen uit de grond, beschadigde hij vele gebouwen en 'toverde' hij straten om tot rivieren. Nu is het monster echter veranderd in een tropische storm en bereikt hij nog "maar" windsnelheden van 130 kilometer per uur. 

Slachtoffers

Veel mensen die de storm hebben overleefd leven nu in kapotte huizen. Bovendien kwamen honderdduizenden huishoudens zonder stroom te zitten. Michael heeft helaas ook slachtoffers gemaakt. Zover bekend zijn er al zeven doden gevallen. Het leger en reddingwekkers zoeken nog naar overlevenden in al het puin. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Orkaan Florence bereikt Verenigde Staten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren