ANP

'Monsterstorm' Dorian bereikt de Bahama's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Rondvliegende daken, omgewaaide bomen en metershoge golven: orkaan Dorian heeft de Bahama’s bereikt. De zeer zware storm, met categorie vijf, raast nu door naar de Amerikaanse kust.

Orkaan Dorian heeft windsnelheden van bijna 300 kilometer per uur. Het is daarmee de heftigste orkaan in ruim tachtig jaar tijd op de Bahama’s. Bomen, auto’s en zelfs gebouwen zijn al door het noodweer verwoest. Inwoners van de eilanden hebben zich verscholen in hun huizen en in kerken.

Treurige dag

'Dit is waarschijnlijk de treurigste en ergste dag van mijn leven', zei premier Hubert Minnis van de Bahama's. 'Het is een dodelijke storm, een monsterstorm.' Er is nog niet bekend hoeveel slachtoffers de orkaan precies heeft geëist.

Amerika

Na de Bahama’s raast de orkaan door naar het Amerikaanse vasteland. In de staten Florida, Georgia en North en South Carolina is de noodtoestand uitgeroepen. Ook zijn mensen die dicht bij de kust of in caravans wonen geëvacueerd. In North Carolina moesten 830.000 mensen verplicht hun huis verlaten. Er wordt gewaarschuwd voor ‘levensbedreigende omstandigheden’.

ABC News 1567412248

Anderen lazen ook: Dit is hoe een orkaan aan zijn naam komt. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren