ANP

Moordenaar van Romy (14) ging al eerder in de fout

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De jongen (nu 15) uit Lunteren die begin juni Romy (14) uit Hoevelaken om het leven bracht, ging al eerder in de fout. Hij stond onder behandeling voor een ander misdrijf.

In juli 2016, bijna een jaar voor de dood van Romy, kwam de jongen al in aanraking met de politie vanwege een aanranding. In plaats van een straf, kreeg hij een behandeling bij een ggz-instelling opgelegd. De therapie was nog niet afgerond toen hij Romy doodde, dat meldt Omroep Gelderland.

Onderzoek

In november kreeg de jongen een gevangenisstraf van een jaar en jeugd-tbs opgelegd voor de moord op Romy. Na deze rechtszaak kwamen er veel vragen over de behandeling die hij eerder had gekregen. Want hoe kon het dat-ie opnieuw een misdrijf pleegde? De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd doet nu onderzoek naar de therapie.

Misbruikt

Romy kwam op vrijdag 2 juni niet thuis uit school. Kort daarna werd haar lichaam gevonden in een sloot bij Achterveld. Al snel was duidelijk dat ze door een misdrijf om het leven was gekomen. De jongen, haar klasgenoot, werd opgepakt en bekende dat hij het meisje ook heeft misbruikt.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Verdachte in zaak Romy langer vast.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden