Muurschildering van nagellak-Tijn in Ivoorkust

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Op een muur in het Afrikaanse Ivoorkust staat sinds deze week een enorme muurschildering van Tijn. Tijn werd bekend door zijn nagellakactie voor het Glazen Huis van 3FM.

Afgelopen jaar werd 9,2 miljoen euro opgehaald met de actie van 3FM Serious Request. Tijn zamelde daar met zijn nagellakactie ruim 2,6 miljoen euro van in. Hij was toen al ziek. Afgelopen zomer overleed hij aan hersenstamkanker. Hij was nog maar zes jaar.

450 wc's

Het ingezamelde geld van Serious Request ging dit jaar naar kinderen met longontsteking. Inmiddels zijn er in Ivoorkust meer dan 450 wc's gebouwd. Meer hygiene zorgt voor minder bacterieen en dus minder zieke kinderen. Ook zijn er ziekenhuizen opgeknapt. Op één van die ziekenhuizen is vanaf nu deze grote muurschildering van Tijn te zien. DJ Domien van 3FM kwam de muurschildering onthullen.

Apeldoorn

Het Glazen Huis staat dit jaar in Apeldoorn, waar de dj's zich gaan inzetten voor de hereniging van verscheurde families in crisisgebieden. Op 9 november wordt bekend gemaakt welke dj's vanaf 18 december zes dagen lang 24 uur per dag radio en tv maken zonder dat ze daarbij mogen eten.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Waar gaat het geld van Serious Request 2016 naartoe?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren