Foto: ANP

Muziekexamen havo stond per ongeluk online

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Waarschijnlijk merkt niemand er iets van, maar toch zal het muziekexamen havo er vrijdag anders uitzien dan van tevoren was bedacht. Het originele examen heeft namelijk een tijdje op internet gestaan.  

Door een fout stond het muziekexamen vorige week korte tijd op een website waar scholieren kunnen oefenen voor hun examens. Dat meldde onderwijsminister Arie Slob woensdag aan de Tweede Kamer. Op welke website dat was, is niet bekendgemaakt.

Nieuw examen

Vijftien bezoekers hebben het examen voor een deel of helemaal gezien. Dat is genoeg om alle opgaven te schrappen en de leerlingen vrijdag een ander examen voor te leggen. Minister Slob gaat laat onderzoeken hoe de fout kon worden gemaakt. Hij vindt het erg dat dit is gebeurd, liet hij weten, maar ook 'goed om te constateren dat het systeem op zo'n voorval berekend is en dat het examen toch door kan gaan.'

Anderen lazen ook: De 7 fases van het maken van een eindexamen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Schoolblog
Schoolnieuws
Schooltips - eindexamens
Schoolnieuws - eindexamens