Muzikaal stoplicht als waarschuwing

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Een beetje dance, hiphop of reggaeton terwijl je staat te wachten voor het stoplicht. Dat is nu te horen aan de Coolsingel in Rotterdam. Maar de muziek is niet bedoeld voor de gezelligheid, maar als waarschuwing.

De muziek die je bij het gloednieuwe stoplicht op de Coolsingel in Rotterdam hoort, komt namelijk uit de playlist van Tommy-Boy Kulkens (13). Hij verongelukte in augustus 2015 op weg naar Bussum, toen hij tijdens het fietsen een playlist aan het samenstellen was.

Gevaar van smartphone

Zijn vader is sindsdien druk bezig met mensen – en met name jongeren – bewust maken van de gevaren van de smartphone in het verkeer. Twee Rotterdamse studenten kwamen op het idee om de muziek te gebruiken om Tommy-Boy’s verhaal te delen. Ze deden dat via een projectie op een kruispunt.

De gemeente Rotterdam was daar zo van onder de indruk, dat ze besloot daarop om dat idee tot een echt stoplicht te ontwikkelen.

Martijn vander Zande 1498564876

Schermpje

'Druk op de knop voor het volgende nummer. Tommy-Boy Kulkens (13) overleed op de fiets. Hij was bezig met muziek op zijn telefoon. Je luistert nu naar zijn playlist. P(l)ay Attention', valt te lezen op een schermpje bij het stoplicht. Op die manier moeten jongeren én volwassenen leren over het gevaar van een smartphone op de fiets.

Het stoplicht blijft voorlopig op de Coolsingel, maar zal elke twee maanden verhuizen naar een ander kruispunt in Rotterdam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren