In beeld

Mysterie dobberend geld opgelost?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Dagenlang was Oostenrijk in de ban van een raadsel. De politie in Wenen vroeg zich af van wie toch al die bankbiljetten waren die afgelopen weekend in de Donau dreven. Het mysterie lijkt nu opgelost. Dankzij een jogger.

Agenten van de Weense politie zagen vorige week zaterdag een jongeman van een jaar of twintig gevaarlijk ver in de rivier. Ze dachten dat hij aan het verdrinken was, maar toen ze beter keken ontdekten ze dat hij biljetten uit de rivier aan het vissen was. Briefjes van honderd en van vijfhonderd euro. Dat was nog eens een letterlijk gevalletje van zwemmen in het geld.

De agenten gingen met een bootje op pad...

... gooiden een net uit...


... en harkten zo 100.000 euro binnen.

Het geld is echt. Dat was al snel duidelijk. De briefjes werden te drogen gehangen op het politiebureau. Op een wasrekje. Ook de bureaus van de agenten lagen een tijd lang vol drogend papiergeld.

Sporen
Maar waar kwam toch al dat geld vandaan? Dagenlang krabde de Weense politie zich achter de oren. Agenten zochten uit of er grote geldroven in de regio waren geweest. Rechercheurs speurden zelfs naar DNA-sporen op de briefjes. Maar nu lijkt het raadsel toch opgelost. Een jogger heeft zich bij de politie gemeld en vertelde dat hij tijdens zijn renrondje een bejaarde man zag die een plastic zak aan het legen was in de rivier. De man lijdt volgens de politie aan Alzheimer. Wie de man precies is en wat er nu met het geld gebeurt is nog niet bekend.

Wil je meer fotogalerijen bekijken? Ga dan naar Sevendays.nl/inbeeld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren