Roze KitKat

Na puur, melk en wit nu ook roze chocolade!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Na melk, puur en wit is er sinds kort ook roze chocola. De kleur en de smaak komen niet uit een potje, maar van de ruby-cacaoboon. Hoe zit dat?

Ruby-cacaobonen groeien in landen waar ook de cacaobonen voor gewone chocola vandaan komen: Ecuador, Brazilië en Ivoorkust. Ruby geeft chocola een roze-rode kleur en een bessenachtige smaak.

Tien jaar

Volgens een snoepfabrikant, die de ruby-bonen nu gebruikt voor chocoladerepen zoals KitKat, werkte een Zwitserse chocolademaker meer dan tien jaar aan de ontwikkeling van roze chocola.

Japan

In Japan is de roze chocoladereep sinds de lancering in januari een grote hit. Vanaf volgende week ligt-ie in de Nederlandse supermarkt. Hoe zou roze chocolade smaken? Ga jij het proberen?

Anderen lazen ook: Wordt chocola zeldzaam en duur?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren