Foto: AFP

Na tsunami ook vulkaanuitbarsting op Sulawesi

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Na de aardbeving en tsunami van vorige week is op het Indonesische eiland Sulawesi een vulkaan uitgebarsten. De vulkaan Soputan spuwde as en rook zo'n vier kilometer de lucht in. 

Volgens de Indonesische rampenbestrijdingsdienst zijn er voorlopig nog geen berichten binnengekomen over schade en slachtoffers. De asdeeltjes in de lucht zouden geen probleem zijn voor vliegtuigen. De vulkaan Soputan, van bijna 1800 meter hoog, is de laatste jaren vaker actief geweest. 

Aardbeving

De vulkaan ligt in het Noordoosten van het eiland, op meer dan negenhonderd kilometer afstand van het gebied waar de beving van vorige week voor veel schade en slachtoffers zorgde. Die beving had een kracht van 7.4 op de schaal van Richter en veroorzaakte een vloedgolf van zes meter hoog. Volgens de rampenbestrijdingsdienst zijn er meer dan 1400 mensen overleden en raakten er meer dan 2500 mensen gewond.

Sulawesi is een van de grotere eilanden van Indonesië. Hieronder zie je waar de vulkaan ligt op het eiland.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Sulawesi zwaar getroffen door aardbeving en tsunami.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren