anp

Na zilver, nu ook olympisch goud voor Ireen Wüst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

En dat is twee... Ireen Wüst heeft maandag goud gewonnen op de olympische 1.500 meter. Marrit Leenstra won een bronzen medaille.

De schaatster werd zaterdag al tweede op de 3.000 meter en heeft nu dus al haar tweede medaille van deze Winterspelen gewonnen.

Droom komt uit

'De spanning was onwijs groot', zegt Wüst vlak na haar overwinning tegen de NOS. 'Maar dit is een droom die uitkomt, fantastisch! Precies twaalf jaar geleden won ik mijn eerste gouden medaille. En vandaag mijn vijfde. De cirkel is rond.' De schaatster is nu in het bezit van tien olympische medailles, waarvan vijf gouden. Het is voor de vierde keer dat ze meedoet aan de Olympische Spelen.

Marrit Leenstra

Wüst moest als één van de eerste favorieten van start en zette een scherpe tijd neer: 1:54.35. Het lukte de rest van de deelnemers niet om haar te verslaan. Miho Takagi uit Japan werd tweede. Ook Marrit Leenstra eindigde op het podium, haar tijd (1:55.26) was goed genoeg voor brons. Ook Lotte van Beek zette een goede tijd (1:55.27) neer, maar eindigde nét naast het podium.

anp

anp

Vond je dit interessant? Lees dan hier alles over de Winterspelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren